Pentru o comunicare profesională și rentabilă, există două tipuri de soluții:

  1. Soluție pentru call center
  2. Soluție IP PBX

Adesea, oamenii se confundă între aceste soluții de comunicare și se întreabă pe care să o aleagă. Software- ul inteligent pentru call center este, evident, mult mai bun decât o soluție IP PBX și în acest articol vom vorbi despre asta în detaliu.

Pentru a vă ajuta să înțelegeți ce face ca software-ul inteligent pentru call center să fie mai bun decât o soluție IP PBX, vom vorbi despre câteva dintre aspectele majore.

1. Caracteristici

Primul lucru la care trebuie să vă gândiți atunci când alegeți orice soluție de comunicare sunt cu siguranță caracteristicile. Ne concentrăm mai întâi pe funcții pentru a ne asigura că obținem profituri mai bune asupra investiției (ROI). Dacă comparați lista de caracteristici între software-ul IP PBX și software-ul pentru call center inteligent, vă veți da seama că software-ul inteligent pentru call center are mult mai multe caracteristici de oferit decât omologul său. Unele dintre cele mai importante caracteristici lipsesc din software-ul IP PBX, cum ar fi:

  • Barge-in
  • Şoaptă
  • Statistici live
  • Rapoarte din partea agentului
  • Programare apel invers
  • Și altele

Toate aceste caracteristici sunt importante pentru o performanță, productivitate și eficiență mai bune. Din cauza lipsei de caracteristici, software-ul inteligent pentru call center este mai bun decât sistemul IP PBX.

2. Suport de comunicare

Software-ul inteligent pentru call center acceptă comunicarea omnicanal. Înseamnă că puteți utiliza apeluri vocale, SMS-uri, e-mail, mesagerie instantanee, WhatsApp, Facebook și un sistem de bilete de birou de asistență. Cu toate acestea, soluția IP PBX acceptă doar apeluri vocale. Nu acceptă comunicarea omnicanal. După cum știm cu toții, nevoia și cererea de comunicare omnicanal cresc rapid. În acest scenariu, este necesar să existe o soluție care să o accepte ca o caracteristică integrală.

3. Cazuri de utilizare

Sistemul IP PBX este mai axat pe împuternicirea comunicării și colaborării interne a echipei. Desigur, are o serie de caracteristici care pot fi folosite și pentru a gestiona comunicarea cu clienții. De exemplu, rutarea apelurilor pe bază de vacanță, redirecționarea apelurilor, transferul apelurilor etc. sunt caracteristicile care pot fi folosite pentru a gestiona apelurile clienților într-un mod mai profesionist. Cu toate acestea, acest software are un număr minim de funcții. 

Pe de altă parte, software-ul pentru call center inteligent are o gamă largă de funcții pentru a susține mai multe campanii, cum ar fi asistență pentru clienți, asistență tehnică, vânzări, generare de clienți potențiali, colectare etc. Înseamnă că software-ul pentru call center inteligent are mult mai multe cazuri de utilizare în comparație cu Software IP PBX. De exemplu, regulile de distribuție automată a apelurilor, apelurile de apelare etc. sunt disponibile numai în software-ul inteligent pentru call center. De aceea, acest software poate fi folosit în mai multe zone, spre deosebire de sistemul IP PBX, care poate suporta doar cazuri de utilizare limitate.

Epilog:

Software-ul inteligent pentru call center are mult mai multe cazuri de utilizare, caracteristici și beneficii de oferit în comparație cu un sistem IP PBX. De aceea, o soluție software pentru call center este mai bună decât un sistem PBX.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Completează formularul