În mod tradițional, centrele de apeluri obișnuiau să ofere servicii pentru clienți numai dacă clienții contactează în mod explicit un centru de apeluri și solicită asistență pentru clienți. Soluțiile tradiționale de call center cu caracteristici standard au fost suficiente pentru a face față cererii de asistență pentru clienți. Cu toate acestea, scenariile s-au schimbat destul de mult acum din cauza multiplilor factori, cum ar fi concurența vicioasă. Centrele de apeluri trebuie să meargă cu un pas înainte pentru a construi și a menține o relație puternică cu clienții. Soluția de call center omnicanal  este soluția care trebuie utilizată pentru a lucra la gestionarea proactivă a relațiilor cu clienții prin interacțiunea cu clienții și potențialii.

Cum să implici clienții și potențialii într-o relație proactivă?

Există mai multe moduri de a construi o echipă proactivă de asistență pentru clienți, nu numai pentru a oferi o experiență uluitoare pentru clienți, ci și pentru a îmbunătăți experiența clienților.

1. Folosiți soluția de call center omnicanal

Au trecut vremurile în care oricare dintre soluțiile VoIP locale puteau fi utilizate pentru a oferi asistență clienților. Dar, acum este disponibil un software specific pentru centrele de contact. Chiar și în cazul software-ului pentru centre de contact, acesta trebuie să fie un software omnicanal de servicii pentru clienți.

Soluțiile software omnicanal sunt instrumente perfecte care pot fi folosite pentru a intra în legătură cu clienții și potențialii pe toate canalele de comunicare. Dacă un client se conectează prin telefon, agentul poate interacționa cu clienții prin WhatsApp sau e-mail.

2. Menține clienții și potențialii informați

Multe companii și furnizori de servicii VoIP nu reușesc să câștige încrederea clienților, deoarece nu construiesc o relație proactivă cu clienții. Pentru a construi relații proactive cu clienții, trebuie să continuați să câștigați încrederea clienților dvs. și pentru asta, este necesar să vă mențineți clienții la cunoștință de fiecare schimbare majoră, cum ar fi:

  • Modificări viitoare în termenii de plată
  • Program de întreținere a sistemului
  • Programe de fidelizare a clienților
  • Și altele

Puteți utiliza un sistem de difuzare vocală integrat în soluția software Contact Center pentru a ajunge și a informa toți clienții și potențialii despre schimbarea politicilor și alte fapte fără a implica agenți. Acest lucru va păstra o legătură proactivă și pozitivă cu clienții și potențialii, fără a afecta productivitatea.

3. Află ce adoră clienții tăi

Clienții dvs. existenți reprezintă și viitorii dvs. cumpărători. Strategiile de servicii pentru clienți și de vânzări pot fi definite prin analiza datelor clienților existenți. De exemplu, utilizați rapoartele disponibile în soluțiile de call center pentru a identifica modelele de comportament ale clienților și pentru a defini o strategie de succes pentru construirea proactivă a relațiilor cu clienții. De asemenea, puteți desfășura sondaje și campanii de colectare a feedback-ului. Vă va permite să vă conectați direct cu clienții dvs. pentru a interacționa și a interacționa cu ei, în plus, îi puteți face să se simtă apreciați.

Epilog

Asistența tipică pentru clienți nu mai este cheia pentru managementul succes al clienților. Campaniile tipice de vânzări desfășurate folosind software pentru centre de contact nu pot ajuta la creșterea ratei vânzărilor. Pentru a combate concurența acerbă și cerințele crescânde ale clienților, folosirea abordării proactive a dezvoltării relațiilor cu clienții și potențialii vă poate ajuta să capturați piața. Soluțiile software omnicanal pot juca un rol esențial în abilitarea centrelor de apel pentru construirea de relații proactive cu clienții.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Completează formularul